Bewakingscamera's: Deze fouten moet je vooral niet maken!
De meest gemaakte fouten rondom bewakingscamera's
Je hoort het vaak genoeg: mensen bij wie thuis is ingebroken. Vorig jaar werden er zo’n 23.500 meldingen gedaan van inbraak. Wanneer er bij je wordt ingebroken, brengt dat een heel onveilig gevoel met zich mee. Juist op de plek waar je je veilig zou moeten voelen, word je beroofd.
Veel mensen plaatsen daarom een bewakingscamera. Dat voelt een stuk veiliger, maar je moet natuurlijk wel zeker weten dat de camera goed zijn werk kan doen. Er worden namelijk nog best wat fouten gemaakt rondom bewakingscamera’s. Hieronder de drie meest voorkomende!
1. Verkeerd geplaatst
Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een bewakingscamera te plaatsen, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk doen. Toch is het wel belangrijk om van tevoren na te denken over hoe je dit wil aanpakken, zodat je niet over één nacht ijs gaat.
Een veelvoorkomende fout is namelijk dat de camera verkeerd geplaatst wordt. Je kunt de camera het beste richten op entrees, ingangen of doorgangsroutes. Maar je kunt deze ook richten op waardevolle voorwerpen in en om je huis. Inbrekers gebruiken alle mogelijke routes om binnen te komen. Het is belangrijk om de camera op deze routes te richten, zodat het gezicht van de dader geregistreerd wordt. Wanneer de inbreker een waardevol voorwerp meeneemt waarop de camera is gericht, ben je meteen voorzien van bewijs van diefstal.
2. Buitencamera's
Wanneer je binnen een camera plaatst om buiten te filmen, moet je rekening houden met een aantal zaken, zoals de verlichting binnen. Deze wordt al snel gereflecteerd in het raam, waardoor het glas een spiegelfunctie krijgt en de reflecties worden opgenomen in de beelden. Je kunt daarom het beste kiezen voor een goede buitencamera.
Foscam heeft een aantal goede weerbestendige outdoor camera's, zoals de vandalismebestendige Foscam D4Z, de Foscam S41 met een spotlight camera en de Foscam SD2 met 4x optische zoom en tot 50 meter nachtlicht. Welke buitencamera het beste bij jou past, is afhankelijk van waar je de camera voor wil gebruiken.
3. Kwaliteit en herkenbaarheid
Natuurlijk is de kwaliteit van de camera erg belangrijk. Maar hier komt meer bij kijken dan alleen de resolutie en het aantal megapixels. Denk bijvoorbeeld aan gevoeligheid van de pixels. Bovendien zit er een wezenlijk verschil tussen kwaliteit en herkenbaarheid. Tegenlichtcompensatie is bijvoorbeeld iets waar je rekening mee kunt houden. Een goede tegenlichtcompensatie geeft een minder mooi sfeerplaatje, maar vergroot de herkenbaarheid van de beelden. Kies daarom een goede camera met WDR of HDR.
Foscam
Heb je na het lezen van bovengenoemde valkuilen over de aanschaf en installatie van bewakingscamera's nog vragen? Bijvoorbeeld over de plaatsing, kwaliteit of herkenbaarheid? Schakel dan de online support van Foscam in. Stel je vraag via het contactformulier en je hoort zo spoedig mogelijk van ons. Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met ons Nederlandstalige supportteam. Voor een veilig gevoel thuis!